Tips voor een vakantie naar Dubai

Dubai is een stad met onbegrensde mogelijkheden. Het is een stad waar de grootste shopping mall ter wereld meer bezoekers trekt dan Times Square in New York City. Dubai is een stad waar je wakker wordt en gelijk kunt gaan zwemmen in de warme zee. Een stad waar je overdag tijd en ogen te kort komt om alle bijzonderheden te ontdekken en waar je in de avond kunt genieten van de meest heerlijke internationale gerechten bij ondergaande zon. Dit zijn dé belangrijkste tips die je moet weten als je op vakantie gaat naar Dubai!

Vakantie in Dubai

Voor een vakantie naar Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, dan is het aan te bevelen om online je vliegticket en hotel te boeken. Vele aanbieders bieden ook complete (all-inclusive) vakanties zodat je in een keer klaar bent. Er zijn in Dubai vele luxe hotels maar ook meer betaalbare hotels en appartement die van alle gemakken voorzien zijn.

Mercato Winkelcentrum Dubai

Bij aankomst op het vliegveld van Dubai kun je het beste je euro’s omwisselen voor dirhams of misschien nog gemakkelijker is om het geld gewoon te pinnen bij een pinautomaat. Met alle Nederlandse bankpassen kun je pinnen in Dubai. Er kunnen wel extra kosten aan verbonden zitten. Als je geld hebt opgenomen kun je met een van de vele taxi’s naar je hotel of appartement rijden. Al rijdend op de snelweg die dwars door Dubai loopt, Sheikh Zayed Road, zul je al vele bijzondere gebouwen aan je voorbij zien komen.

Hoogste gebouw
Wil je Dubai op een bijzondere manier ontdekken? Ga dan met de supersnelle lift in de Burj Khalifa naar boven tot aan het observatieplatform. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en kun je ontzettend ver kijken bij helder weer. De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld met 828 meter.

Shoppen
Als je van winkelen en kleding houdt, dan is Dubai een waar shoppingparadijs. Alle grote fashionmerken zijn er te vinden en in de stad vind je vele grote shopping malls waar deze winkels gevestigd zijn. Dubai Mall is het grootste shopping mall ter wereld, waar je meer dan 1200 winkels vindt!

Duabi Mall

Het winkelcentrum maakt deel uit van de Burj Khalifa en heeft een totale winkeloppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter. Er zijn parkeerplaatsen aanwezig voor 14.000 auto’s. In het atrium van Dubai Mall staat tevens het grootste aquarium ter wereld.

Het is in Dubai altijd lekker weer (de beste periode om Dubai te bezoeken is van oktober tot aan april) dus je hoeft absoluut geen jas mee te nemen. Natuurlijk mogen de T-shirts, korte broeken, zonnebrillen, slippers en zwemkleding daarentegen niet ontbreken!

Woestijn
Om een andere kant van Dubai te ontdekken, is het aan te raden om een woestijnsafari te maken. Je kunt hierbij met verschillende voertuigen door de woestijn trekken, waaronder quads en 4×4’s. Verder is het mogelijk om allerlei recreatieactiviteiten te doen in de geweldig mooie zandduinen, zoals sandboarding. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in de woestijn!

Alcohol en drugs
Het is ook in Dubai mogelijk om lekker te genieten van een biertje of wijntje. Hiervoor kun je vaak al terecht in je hotel waar meestal wel een bar of restaurant te vinden is. Daarnaast vind je in de stad vele clubs en cafés. Het is echter verboden om op straat alcohol te drinken en hierop staan ook hoge straffen. Dit geldt nog meer voor het gebruik of bezit van welke vorm van drugs dan ook. Hierop staan hoge gevangenisstraffen en je zult gegarandeerd een aantal jaar langer in Dubai verblijven, dan vooraf verwacht voor je op vakantie ging.

Duabai in de avond

Echter is Dubai is een fantastische vakantiebestemming en is geschikt voor het hele gezin om te bezoeken. Het land is uitgegroeid tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen van dit moment en is absoluut een bijzondere locatie om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *