Unieke Route 66 Motorreis door Amerika

Ben je van plan om een unieke reis te maken door de staten van de Verenigde Staten? Wil je de zonsondergang vanaf de Willis Tower meemaken in Chicago, ben je van plan om vorstelijk te dineren bij de Big Texan Steak Ranch in Amarillo of ben je een museumliefhebber en wil je graag het Route-66 museum bezichtigen in Clinton? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een Route 66 reis te maken door de Verenigde Staten. Vooral voor liefhebbers van motorrijden is de Route 66 een ideale locatie voor een onvergetelijke vakantie!

Wat is de route 66?

De Route 66, misschien wel beter bekend als de US66, is een historische snelweg in de Verenigde Staten van Amerika. Een andere benaming voor de Route 66 of US66 is de Will Rogers Highway. De totale lengte van de oorspronkelijke Route 66 bedraagt maar liefst 3940 (!) kilometer. De snelweg begint in Chicago en eindigt aan het mooie strand van de Stille Oceaan dichtbij Los Angeles. De snelweg gaat door de volgende staten; Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en California.

De snelweg is sinds 1985 officieel opgeheven. Er zijn veel toeristen die het oude traject van de Route 66 alsnog volgen omdat de Route 66 een belangrijk component is van de Amerikaanse cultuur in de 20e eeuw. De snelweg staat bekend om de échte Amerikaanse cultuur. Zodra je een reis maakt langs de Route 66 herken je de oude plekken van de maffia die zich bevonden in de 19e en 20e eeuw. Daarnaast zie je de kenmerken van de Tweede wereldoorlog, kom je langs verschillende militaire bases, rijdt je door de mooiste landschappen, zie je de échte motels van vroeger en krijg je een échte Born-2-Wild gevoel.

Route 66 reizen reist van begin tot eind

De USA motorreizen zijn natuurlijk écht uniek. Route 66 Reizen probeert de oorspronkelijke route te volgen van Oost naar West. Bij Route 66 Reizen is het geen vooraf bedachte weg, maar een aaneenschakeling van oude trails. Bij Route 66 Reizen, reis je door maar liefst drie (!) verschillende tijdzones. De Basic route van Route 66 Reizen duurt zo’n 17 dagen en er wordt gemiddeld zo’n 4400 kilometer gereisd per motor.

route66 accomodatie

De overnachtingen van Route 66 Reizen vinden plaats in kwalitatief goede hotels en/of motels. In de meeste hotels is het mogelijk om te ontbijten en het is in veel gevallen ook mogelijk om een duikje te nemen in het zwembad van het desbetreffende hotel of motel.

Een gedachte aan “Unieke Route 66 Motorreis door Amerika

 1. Tjeerd

  Met route66motorreizen de route 66 op een harley-davidson gereden.
  Het was de meest dure en saaie motortocht die mijn vriend en ik ooit hebben gereden.
  In de folder stond: geschikt voor ervaren motorrijders. De groep bestond voornamelijk uit mensen, die na hun prepensioen hun motorrijbewijs hadden gehaald en ervaring hadden van een rondje om de plaatselijke kerk. En daarmee moet je dan 4400 km in colonne rijden: een ramp! We hadden net zo goed een solex kunnen huren. Daarnaast waren de overnachtingen in goedkope motels gelegen op industrieterreinen buiten de steden.
  Als extra hadden wij een onervaren gids, die nauwelijks ingewerkt was; de koffiestops werden gecombineerd met de tankbeurten i.p.v. leuke plaatselijke restaurants.
  Mijn advies: ga met een organisatie, waarbij je de routes zelf kunt rijden van hotel naar hotel. Het concept van horizonmotorreizen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *